maandag, oktober 15, 2007

Berlijn


Voor vrienden van ons heb ik een boekje gemaakt met de foto's van hun bezoek aan Berlijn.
Elke pagina is afgewisseld met een transparant. Op de voorkant staat de tekst van het lied Over de muur van het Klein Orkest.

Bij elke foto staat een tekst over de bezienwaardigheid. Deze teksten komen van Wikipedia op internet.

** For friends of us, I've made a book with pictures of their visit to Berlin. Each page is changed with a transparent. On the front of the book is the lyric of the song "Over de muur" from a group called het Klein Orkest.

At each picture is a text over the object shown. This texts come from the internet.


De Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche (ook bekend onder de afgekorte naam Gedächtniskirche) is een kerk in Berlijn die in de Tweede Wereldoorlog door een bombardement zwaar beschadigd werd. Van de kerk is alleen de ruïne van de toren bewaard gebleven als monument voor de vrede. Bij de ruïne werd tussen 1951 en 1961 een moderne kerk gebouwd. Het kerkgebouw staat op de Breitscheidplatz in het stadsdeel Charlottenburg.
De oorspronkelijke kerk werd in 1891-1895 gebouwd naar een ontwerp van architect Franz Schwechten, in opdracht van keizer Wilhelm II ter herinnering aan diens grootvader keizer Wilhelm I. De kerk werd gebouwd in een neoromaanse stijl die sterk gebaseerd was op romaanse kerken in het Rijnland.





De Berliner Dom is een van de belangrijkste kerken in Berlijn. De Berliner Dom is gelegen op het Museumsinsel, tegenover het voormalige Palast der Republik en vlakbij de straat Unter den Linden. Deze dom werd tussen 1895 en 1905 gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Berliner Dom zwaar beschadigd. De reconstructie begon in 1975 en in 1992 werd de nieuwe kerk geopend. Tijdens deze wederopbouw werd gekozen voor een simpelere opbouw en een lagere kerk.


De Gendarmenmarkt is een van de mooiste pleinen van Berlijn. Het plein wordt gekenmerkt door twee identiek lijkende kerken aan weerszijden van het plein.

Aan het einde van de zeventiende eeuw ontstond het plein als marktplein van het nieuwe Friedrichstadt. Het plein is vernoemd naar het Regiment Gens d'Armes dat hier zijn kazerne had. Vanaf 1950 heette het plein Platz der Akademie, maar na de hereniging van Berlijn kreeg het plein zijn oorspronkelijke naam terug.

Midden op het plein, voor de ingang van het concertgebouw, staat een monument van de dichter Friedrich Schiller. Het concertgebouw (Konzerthaus) werd tussen 1818 en 1821 door de Berlijnse architect Karl Friedrich Schinkel gebouwd en is een van de best geslaagde gebouwen die deze architect bouwde.

Brandenburger Tor
Als je aan Berlijn denkt, denk je aan de Brandenburger Tor. De poort is de grens van het oude centrum van de stad. Tijdens de Koude Oorlog werd hier begonnen met de bouw van de Muur, en hier staken in 1989 de eerste Ossi's de grens over naar West-Duitsland. Bovenop de Tor staat een sculptuur van een Griekse strijdwagen met daarin de Godin van de overwinning, Victoria.

12 opmerkingen:

marlies zei

wow prachtig boekje Miranda !

Ingrid zei

Wat een prachtig minialbum heb je weer gemaakt, Miranda. M'n complimenten!

Je@net zei

Wat een prachtig boekje Miranda!! Echt heel erg mooi!!

saffiertje zei

Is echt super mooi gewordn Miranda! ben er zelf ook geweest, maar nog steeds niets mee gedaan...jouw idee geeft zin en inspiratie in iedergeval!
Tanx

Miranda zei

Whow!
Heel gaaf gedaan zeg!!!

MaMaLoT zei

Wordt een beetje eentonig, maar: wauw!!! Wat een prachtig boekje Miranda! Daar zullen je vrienden vast heel erg blij mee zijn!

Scraps~from~a~Boy zei

Wat een super gaaf boekje is dat zeg... zeker met die transperanten met info erop... geweldig!!!

dawn zei

You always do stunning work, but your books and projects are totally amazing - I love them - and this is a real stunner - love the transparency journaling - amazing

BrigittevT zei

Op je blog terecht gekomen via Scrapshanty, en ik moet zeggen, complimenten !! Prachtige dingen maak je, fotos om van te watertanden, echt super ;-) Ik kom ook bekende namen tegen (ook een trouwe bezoeker van Francine ??) en jaloers jaloers, jij bent wél bij de workshop met Dawn geweest LOL Ik wilde zoooo graag maar zat in Oostenrijk, op vakantie LOL Nou ja, volgende keer beter. Leuk blog heb je, zal zeker nog eens terugkomen !

Rianne*Z zei

Geweldig mooi Miranda!!!

Iris zei

Wow, super hoor!!!! Ziet er heel mooi uit!

Shannon Wyman zei

Fabulous work!! What a wonderful gift.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...